Wasbolletje, Pods of Less: wat is beter?

Uit onderzoek blijkt dat een hele hoop mensen verkeerd doseren en te veel wasmiddel gebruiken. Hartstikke zonde, niet nodig en daarnaast is het slecht voor je wasmachine en kleding. Dit probleem kan gelukkig op verschillende manieren opgelost worden, maar wat is nou de beste manier om minder wasmiddel te gebruiken en goed te doseren?

 

Optie 1: Zelf gieten in een wasbolletje

Dit is de meest gebruikte manier om wasmiddel te doseren. Echter is het nauwkeurig schenken met een grote en zware fles best lastig om te doen. Daarnaast blijkt dat veel mensen nog een scheutje extra ‘voor de zekerheid’ toevoegen. Vaak onder het mom ‘omdat het zo lekker ruikt’. Wanneer je te veel gebruikt zal de was op langere termijn zeker niet lekkerder gaan ruiken. Dit heeft te maken met het ontstaan van vetluis in de wasmachine door het gebruik van te veel wasmiddel. Lees hier meer over

 

Optie 2: Wassen met pods

Wanneer je pods gebruikt bij het wassen ben je qua doseren al goed bezig! Het zorgt ervoor dat je niet op gevoel nog een extra scheutje wasmiddel toevoegt doordat het een vaste hoeveelheid bevat. Een pod bij de was gooien is erg makkelijk om te doen. Er is echter een belangrijk nadeel: je hebt geen vrijheid in de dosering. Als je een keer een half wasje draait of juist een hele volle en hele vieze was, dan kan je niet meer of minder wasmiddel gebruiken. Één pod is goed voor een standaard wasje. Bij een halve was gebruikt je dus te veel en bij een hele vieze was te weinig. De pods zitten in oplosbaar plastic wat na langdurig gebruik ook slecht is voor je wasmachine.

 

Optie 3: Automatisch doseren met Less

Wanneer je met Less wast ben je vrij in de dosering zonder dat je te veel gebruikt. Iedere was is anders dus iedere was heeft ook een andere dosering nodig. Met Less druk je 1, 2 of 3 keer op de fles – een makkelijke handeling – waarna het wasmiddel in het doseerdopje terecht komt. Iedere keer drukken geeft 17ml wasmiddel. We adviseren om 1x te drukken voor een halve was, 2x voor een volle was en 3x voor een volle en sterk vervuilde was. Gemak én vrijheid dus!

Zoals je ziet zijn er meerdere opties om te dosoren. Voor ieder wat wils! Wat is jouw winnaar? Laat het ons weten #lessNL.