Wastips voor feestkleding: pailletten, glitters en kant.

Een feestje waarbij je all-out mag gaan is natuurlijk heel leuk. Je trekt je glitterjurk en paillettenbroek uit de kast en gaat ervoor! De dag na die intense dance battle kom je er waarschijnlijk achter dat je kleding wel een wasje kan gebruiken. Maar hoe? Wij geven je tips voor het wassen van jouw feestkleding! 

Pailletten wassen

De ene paillet is de andere niet. Je hebt ze groot, klein en in allerlei verschillende kleuren. Wanneer een item niet goed gemaakt is, is de kans groot dat er af en toe pailletjes loslaten. Die wil je natuurlijk niet allemaal in je wasmachine hebben! Onze tip is daarom om altijd een waszak te gebruiken. Dit beschermt ook de andere kleding tegen het eventueel afgeven van de kleuren van de pailletten. Heb je geen waszak? Dan kun je ook gerust een kussensloop gebruiken. Nog een laatste tip: was het item binnenstebuiten. Dan heb je de grootste kans dat alle pailletten op hun plek blijven zitten.

Kleding met glitters wassen

Net als met pailletten zijn er allerlei soorten glitters. Wat vooral belangrijk is bij het wassen van glitters, is om goed te kijken of het glitters zijn die snel loslaten of niet. Wanneer glitters in de draad verwerkt zijn waar de stof van geweven is, dan hoef je minder voorzichtig te zijn dan met glitters die geplakt zijn. Als je ziet dat de glitters gemakkelijk loslaten, gebruik dan ook hier een waszak en was het item binnenstebuiten.

Kant wassen

Ging jij voor een vrouwelijke of sexy look? Prachtig! Kant kun je het beste wassen met de hand, omdat het een fragiele stof is. Te moe voor een handwasje de dag erna? Kies dan voor een wolwasprogramma en let erop dat er geen kleding mee gewassen wordt met scherpe delen, zoals haakjes en ritsten. Wanneer iets scherps aan het kant blijft haken kan dat gaten veroorzaken. Dat zou zonde zijn!

Gebruik niet te veel wasmiddel

Voor sommige een duidelijk verhaal, maar voor 90% van de Nederlanders nog een grote uitdaging J Wij bij Less staan voor “minder wasmiddel gebruiken”, maar in dit geval helemaal! Gebruik niet te veel wasmiddel tijdens het wassen van je feestkleding. Het te veel aan wasmiddel spoelt niet goed weg uit je kleding en kan ervoor zorgen dat kleuren sneller vervagen en pailletten & glitters aangetast worden. Zonde! Met het Less doseersysteem gebruik je nooit meer te veel. Klik op de button en bestel je starterskit. 

Last but not least

Check altijd even je zakken voordat je een kledingstuk in de was doet. Je weet nooit wat je allemaal op de feestelijke avond hebt verzameld ;)

Wil jij iets wassen maar weet je niet hoe? Neem contact op met onze Lotte via lotte@less.nl! Zij staat altijd voor je klaar met advies en wastips.