Zo bespaar je tijd met de was!

De was is één van die huishoudelijke taken waar nooit een einde aan lijkt te komen. Je draait het ene na het andere wasje maar de wasmand raakt nooit leeg! Herken je dit ook? Dan hebben we wat tips voor je om makkelijker én sneller de was te doen! 

Sorteren

Een goed begin is het halve werk. Sneller wassen begint dus al bij het sorteren van de was. Gooi niet alles in één mand maar in drie verschillende. Bijvoorbeeld één voor de witte was, één voor de bonte/zwarte was en één voor items die een speciale behandeling nodig hebben. Zo hoef je op de wasdag zelf niet te sorteren. 

Buitenstebuiten graag!

Over het algemeen wordt geadviseerd om kleding binnenstebuiten te wassen omdat de stof dan langer mooi blijft. Waarschijnlijk worden bij jou thuis sokken ook binnenstebuiten ‘aangeleverd’ in de wasmand. Logisch maar best onhandig! Je moet ze immers allemaal weer omdraaien voor ze in de kast belanden. Ons advies? Stel de volgende huisregel in: sokken worden buitenstebuiten aangeleverd! 

Kort programma

De meeste wasmachines hebben een kort programma of geven je de mogelijkheid om programma’s extra snel af te draaien. Dat kan zomaar een half uur of meer aan tijd schelen! 

Universeel wasmiddel

Wat het wassen helemaal makkelijk maakt is het gebruik van universeel wasmiddel. Met wasmiddel voor witte, bonte en andere kleuren was hoef je niet na te denken welk wasmiddel je nodig hebt. Het Less universeel wasmiddel is te gebruiken voor iedere soort was! 

 

Centrifugeren

Zet na afloop van het wasprogramma de wasmachine nog eens kort aan om extra te centrifugeren. Op die manier is je was sneller droog wanneer je het ophangt. Je kan natuurlijk ook de droger gebruiken, dat is wel zo makkelijk en snel. Bij Less denken we graag aan het milieu en kiezen dus voor drogen door de was op te hangen. Bijkomend voordeel: je hoeft minder te strijken!