Hi! Wij zijn Less…

Even voorstellen

Sinds onze start in 2017 hebben wij als missie mensen slimmer en bewuster laten wassen. Na het analyseren van de totale “wasjourney” kwamen we erachter dat bijna niemand de achterkant van de fles leest en verkeerd doseert. Met als resultaat dat “goedkoop” wasmiddel (vaak gekocht in de  aanbieding), royaal gebruikt wordt. Herken jij ook het extra scheutje “voor de zekerheid”? Helemaal niet nodig! Op dit inzicht is Less geboren: met minder wasmiddel toch hetzelfde en zelfs beter resultaat. Wij geloven dat als je goed over dingen nadenkt, ze mooier, zuiniger en beter worden. Wij bieden dus slimme en eenvoudige producten en services voor het verbeteren van je huishouden. Samen met Less zet je de (eerste) stap naar het nieuwe wassen!

Prijswinnend design

Los van het feit dat wij ons design prachtig vinden, is het inmiddels ook erkend door echte jak jury. Met trots mogen we vertellen dat we twee prachtige design prijzen hebben gewonnen en een echte statement mogen maken! We zijn winaar van de European Product Design award en mogen re

Duurzaamheid

We dragen ons steentje bij waar mogelijk

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons. Ons eerste doel is om de verspilling van wasmiddel tegen te gaan. Te veel wasmiddel gebruiken is namelijk slecht voor je wasmachine, je kleding en natuurlijk het milieu. Meteen volledig duurzaam te werk te gaan is een grote uitdaging, dus doen we het stap voor stap!

Houten voet

Een van de eerste aanpassingen die we gedaan hebben is het vervangen van het houten voetje van de doseersystemen voor een duurzamere variant. De voetjes worden nu gemaakt van het hout van afgedankte rubberbomen. Na een aantal jaren produceren deze bomen geen rubber meer en worden dan verbrand. Wij zagen dit als een kans, prachtig hout voor een nieuw voetje!

100% gerecycled: doseersysteem

Een volgende grote stap is inmiddels gezet; de eerste 100 doseersystemen gemaakt van 100% gerecycled plastic staan online! Het device werkt precies hetzelfde, maar heeft een nieuw uiterlijk. Verkrijgbaar in de stijlvolle kleur GREY DELUXE. Leuk feitje: gerecycled plastic kan nooit wit zijn, vandaar deze aanpassing 😃

Nieuwe dop van 100% gerecycled plastic

Binnenkort lanceren we ook een nieuwe dop op de fles. Deze dop is net als het grijze doseersysteem gemaakt van 100% gerecycled plastic!

Flessen hergebruiken

We krijgen regelmatig de vraag of de flessen opnieuw te vullen zijn. Voor veiligheid en om lekken tijdens transport te voorkomen, hebben we ervoor gekozen dat de dop er niet afgehaald kan worden. In het kader van duurzaamheid zijn we gestart met de eerste testen om je oude flessen terug te sturen. Die zullen door ons hergebruikt worden ipv dat ze in de prullenbak belanden!