Veelgestelde vragen

Hoeveel milliliter zit er in 1 fles navulverpakking? 

In 1 navulverpakking zit 450ml. In totaal zitten er 2, 4 of 6 flessen in een navulverpakking.

Wat zijn de verzendkosten?

De bezorgkosten zijn inbegrepen bij de prijzen op onze webshop. Er komen geen kosten bij in de kassa.

Heeft Less ook een wasverzachter of een wasverzachter doseersysteem?

We streven naar zo min mogelijk verspilling en gebruik van wasmiddel. Wasverzachter is voor kleding niet nodig en een goede vervanger van wasverzachter voor bijv. handdoeken is natuurazijn. Dat maakt het water namelijk ook zachter, het ruikt echter niet zo lekker als sommige wasverzachters. Daarom hebben we gekozen geen wasverzachter toe te voegen aan ons assortiment.

Heeft Less ook wasmiddel voor de donkere of zwarte was?

Om het makkelijk voor je te maken, is het Less universeel wasmiddel geschikt voor alle soorten was, ook zwart. Ons vloeibare wasmiddel bevat geen bleek en is zacht voor je kleding en de kleuren ervan. Om nog wat technischer te worden: als je de formules wasmiddel bekijkt, zit daar maar weinig verschil tussen. Bijv. wasmiddel voor kleur of wasmiddel voor zwart, is zo goed als hetzelfde qua ingrediënten en werkende stoffen. Vandaar dat we gekozen hebben voor een universeel wasmiddel, wat geschikt is voor alle soorten was, ook zwart. Het is natuurlijk nog wel nodig om de was te scheiden, want witte was wordt ook met universeel wasmiddel nog steeds roze met een rode sok erbij!

Heb ik meerdere doseersystemen nodig voor verschillende wasmiddelen?

Je kunt steeds wisselen van fles (soort wasmiddel) in de dispenser, de fles lekt niet en er gaat geen wasmiddel 'door' de dispenser heen. Die blijft dus helemaal schoon van binnen! En je hebt dus maar 1 apparaat nodig voor alles. Wel zo makkelijk.

Zit er parfum in het wasmiddel?

Ja, op dit moment bevatten al onze wasmiddelen parfum. Op de productpagina's van de verschillende wasmiddelen vind je onder het kopje "Product informatie" de exacte opbouw en ingrediënten. Ben jij op zoek naar een parfumvrij of hypo-allergeen wasmiddel? Laat het ons weten! Dan gaan we kijken of we deze toe kunnen voegen aan ons assortiment.

Er zijn al meerdere opties op de markt om wasmiddel te doseren, met bijvoorbeeld een doseerdop. Waarom hebben jullie een doseersysteem ontwikkeld?

Uit ons onderzoek blijkt dat veel mensen in Nederland, zelfs met doseerdop, moeite hebben met het doseren van wasmiddel. Bij twijfel schenkt men graag 'een scheutje extra', wat niet nodig is. Wij richten ons erop die mensen te helpen. Te veel wasmiddel gebruiken is namelijk niet goed voor je wasmachine en uiteindelijk ook niet goed voor het milieu.

Wat zijn de afmetingen van het doseersysteem?

De hoogte is ongeveer 35 cm (incl. fles in het apparaat; zonder fles is het 25 cm), de breedte is 14 cm en de diepte is 11 cm.

Hoe bestel ik de navulverpakkingen met wasmiddel?

Deze bestel je eenvoudig in onze webshop. Wil je liever periodiek een navulverpakking ontvangen? Neem contact met ons op via klantenservice@less.nl of via 085-0656344 en dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Wat voor geur heeft het wasmiddel van Less?

Door het gebruik van de wasmiddelen van Less ruikt je kleding fris en stralend schoon. De wasmiddelen van Less bevatten geen uitgesproken geuren.

Wat voor wasmiddel is het?

Het is geconcentreerd, vloeibaar wasmiddel van hoge kwaliteit. Er zijn drie verschillende wasmiddelen: 1 voor kleur, 1 voor wit en 1 universeel (dit wast zowel gekleurde als witte was).

Hoe doseert de dispenser voor mij de juiste hoeveelheid wasmiddel?

Door 1 keer op de fles te drukken wordt er exact 17 ml geconcentreerd wasmiddel afgemeten. Dit mechanisme zit in de fles. Op basis van hoe groot of vuil je was is kan je 1 tot 3 x drukken; 1 x voor een halve was, 2 x voor een standaard was en 3 x voor een extra vuile of grote hoeveelheid was. Zo hoef je nooit meer zelf de hoeveelheid wasmiddel af te meten!

Hoe weet ik hoeveel ik moet doseren met de dispenser voor mijn was?

In de starterskit ontvang je de gebruiksaanwijzing en het doseerschema. Je kunt ook kijken op de pagina "Hoe werkt het".

Hoe weet ik wanneer ik Less wasmiddel bij moet bestellen?

Als je de fles uit het doseersysteem haalt, zie je hoe veel je nog over hebt. Geen zorgen, de fles lekt niet als je dit doet! Daarnaast zullen we je, op basis van je gebruik, een herinnering sturen om bij te bestellen. Omdat elk huishouden anders is en iedereen anders wast, kun je dit invullen bij het bestellen van het wasmiddel.

Hebben jullie ook poeder wasmiddel?

Nee, we hebben gekozen voor alleen vloeibaar wasmiddel. Met vloeibaar wasmiddel is het namelijk eenvoudiger om vlekken voor te behandelen en vloeibaar wasmiddel bevat geen bleek, waardoor het zachter is voor (de kleuren van) je kleding.

Kan ik de flessen van Less zelf navullen met mijn eigen wasmiddel?

Onze flessen zijn speciaal ontwikkeld om jou de perfecte dosering wasmiddel te geven. Het mechanisme hiervoor zit in de hals en dop van de fles. Deze dop werkt helaas niet goed meer als je deze van de fles af haalt en er weer terug op zet. Daarom zijn ze niet geschikt om zelf na te vullen.

Waarom is Less beter voor het milieu?

Less is erop gericht om jouw elke keer de perfecte dosering wasmiddel te geven. Goed doseren is belangrijk als je het milieu wilt sparen. Dan zijn er minder grondstoffen nodig voor wasmiddelen en spoelt er minder wasmiddel in het riool. Bovendien spaart elk pak wasmiddel dat jij niet koopt verpakkingsmateriaal uit! (Bron: Milieu Centraal)

Waarom is Less beter voor mijn wasmachine?

Wasmiddel dat achterblijft in de wasmachine kan vetluis veroorzaken. Dat is een grijzige aanslag, die je wasgoed vies laat ruiken en ook vlekken achter kan laten op je wasgoed. Daarnaast kunnen vetluis, kalkaanslag en aangekoekte zeepresten de werking van je wasmachine nadelig beïnvloeden. Doordat je met Less nooit te veel wasmiddel gebruikt, blijft er geen wasmiddel achter in de wasmachine.

Hoe weten jullie dat 9 op de 10 Nederlanders te veel wasmiddel gebruikt?

Dit is uit Europees onderzoek gebleken, waarin ook de doseermethodes zijn onderzocht. De bron: wfk (The Cleaning Technology Institute) research report WL5132/10)

Hoe weet ik mijn waterhardheid?

De waterhardheid in jouw regio is te ontdekken via de website van je waterleverancier. De waterhardheid kan in Nederland namelijk per woonplaats verschillen! Hoe hoger de waterhardheid is, hoe meer kalkaanslag het water geeft.

Wat is vetluis? Hoe herken ik vetluis?

Vetluis is een grijzige aanslag, die je wasgoed vies laat ruiken en ook vlekken achter kan laten op je wasgoed. Het zorgt ervoor dat je wasmachine een zure lucht afgeeft.

Hoe controleer ik mijn wasmachine op vetluis en hoe verwijder ik dit?

Open de deur van je wasmachine en maak de rubberen rand (manchetrand) met een prop papier goed schoon. Vind je hierin grijzige aanslag? Dat is vetluis.

Hoe houd ik mijn wasmachine zo schoon mogelijk?

Maak regelmatig je wasmachine schoon om de levensduur ervan te verlengen. Hier  vind je een heel makkelijk stappenplan om je wasmachine weer piekfijn in orde te maken!

Is Less goedkoper dan wasmiddel uit de supermarkt?

Less is niet per se goedkoper in absolute prijs dan wat je in de supermarkt vindt. Ons wasmiddel is echter geconcentreerd en van hoge kwaliteit en we rekenen geen kosten voor verzending. Met ons doseersysteem richten we ons er op dat je je wasmiddel maximaal effectief gebruikt, door geen druppel meer te gebruiken dan nodig. Zo gaan we de verspilling van liters wasmiddel tegen! 

Waarom moet ik een account aanmaken om een product te bestellen?

Een account maken is niet verplicht, je kunt ook afrekenen als gast. Als je een account aanmaakt kunnen we je inzicht geven in het gebruik van wasmiddel en is het bestellen van een navulverpakking een stuk makkelijker omdat je je gegevens niet nogmaals hoeft in te vullen.

Hoe maak ik een account aan?

Rechts bovenaan de pagina kun je klikken op het poppetje in het menu, daar kun je inloggen of een nieuw account aanmaken.