Vragen over Less

Wasmiddel

Hoeveel milliliter zit er in een fles?

In 1 navulverpakking zitten 2 flessen van 487ml. Per fles doe je ongeveer 13 wasjes.

Heeft Less ook een wasverzachter of een wasverzachter doseersysteem?

Less heeft geen wasverzachter in het assortiment. We streven naar zo min mogelijk verspilling en gebruik van wasmiddel. Wasverzachter is voor kleding niet nodig en een goede vervanger van wasverzachter voor bijv. handdoeken is natuurazijn. Dat maakt het water namelijk ook zachter. Slimme tip, toch?

Heeft Less ook wasmiddel voor de donkere of zwarte was?

Om het makkelijk voor je te maken, is het Less universeel wasmiddel geschikt voor alle soorten was, ook zwart. Ons vloeibare wasmiddel bevat geen bleek en is zacht voor je kleding en de kleuren ervan. Het is natuurlijk nog wel nodig om de was te scheiden, want witte was wordt ook met Less universeel wasmiddel nog steeds roze met een rode sok erbij! Lees onze blog over het verschil in wasmiddelen. Toch liever een speciaal wasmiddel voor de zwarte was? Kies dan voor Robijn Black Velvet.

Zit er parfum in het wasmiddel?

Ja, op dit moment bevatten al onze wasmiddelen parfum. Op de productpagina's van de verschillende wasmiddelen vind je onder het kopje 'product informatie' de exacte opbouw en ingrediënten. Ben jij op zoek naar een parfumvrij of hypo-allergeen wasmiddel? Laat het ons weten! Dan gaan we kijken of we deze toe kunnen voegen aan ons assortiment.

Wat voor wasmiddel is het?

Alle soorten wasmiddelen uit ons assortiment zijn geconcentreerd en vloeibaar wasmiddel van hoge kwaliteit. Doordat het wasmiddel geconcentreerd is heb je minder nodig en kunnen we kleine handzame flessen produceren.

Waarom zijn jullie flessen kleiner dan reguliere flessen?

Alle soorten wasmiddelen uit ons assortiment zijn geconcentreerd wasmiddel van hoge kwaliteit. Je hebt daardoor minder nodig en daarom kunnen we kleine handzame flessen produceren.

Wat voor geur heeft het wasmiddel van het Less merk?

Door het gebruik van de wasmiddelen van Less ruikt je kleding fris en stralend schoon. De wasmiddelen van Less bevatten geen uitgesproken geuren.

Hoe weet ik wanneer ik Less wasmiddel bij moet bestellen?

Als je de fles uit het doseersysteem haalt, zie je hoeveel je nog over hebt. Geen zorgen, de fles lekt niet als je dit doet! Gemiddeld haal je 13 wasjes uit 1 fles. Daarnaast zullen we je een herinnering sturen om bij te bestellen. Is je wasmiddel eerder op? Ga naar de webshop en bestel je navulpakket.

Hebben jullie ook poeder wasmiddel?

Nee, we hebben ervoor gekozen om alleen vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Met vloeibaar wasmiddel is het namelijk eenvoudiger om vlekken voor te behandelen en het bevat geen bleek, waardoor het zachter is voor (de kleuren van) je kleding.

Kan ik de flessen van Less zelf navullen met mijn eigen wasmiddel?

Onze flessen zijn speciaal ontwikkeld om jou de perfecte dosering wasmiddel te geven. Zo gebruik je nooit meer teveel. Het mechanisme hiervoor zit in de hals en dop van de fles. Deze dop werkt helaas niet goed meer als je deze van de fles afhaalt en er weer terug op zet. Daarnaast zit de dop stevig vast zodat de fles niet gaat lekken wanneer het in het doseersysteem hangt. Het is daardoor lastig om de dop eraf te halen. De flessen zijn dus niet geschikt om zelf na te vullen.

Is Less goedkoper dan wasmiddel uit de supermarkt?

Tja, dat is een lastig antwoord, want wasmiddel is vaak in de aanbieding. Dus: soms wel, soms niet. Wij hebben ook geregeld leuke acties, en we hebben altijd een aantal gave voordeelpakketten. Wat eigenlijk veel belangrijker is, is dat je op 2 manieren kunt besparen. De aanschafprijs is maar de helft van de besparing. Door niet meer te gebruiken dan nodig is, bespaar je pas echt. Met ons doseersysteem zorgen wij ervoor dat je je wasmiddel maximaal gebruikt, nooit meer een druppel te veel dan nodig. Zo gaan we de verspilling van liters wasmiddel tegen! Verder is ons wasmiddel zeer geconcentreerd en van hoge kwaliteit.

Bestellen, betalen en bezorgen

Hoe bestel ik een navulverpakkingen?

Deze bestel je eenvoudig in onze webshop. Wil je liever periodiek een navulverpakking ontvangen? Neem contact met ons op via info@less.nl en dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij bezorg je bestelling helemaal gratis tot aan de deur!

Waar is Less te koop?

Je kunt Less online bestellen op www.less.nl en op www.bol.com. Less is nog niet in de winkel te koop, alleen online.

Kan ik Less in het buitenland laten bezorgen?

Less bezorgt op dit moment alleen in Nederland. Stuur ons een mailtje naar info@less.nl als je vragen hebt over wanneer we in een bepaald land gaan leveren.

Hoe kan ik betalen?

Op dit moment kun je bij ons alleen betalen met iDeal. Dat is makkelijk, snel en veilig. In de toekomst zullen we meer betaalmogelijkheden aanbieden.

Hoe kan ik Less terugsturen?

Bij Less doen we niet moeilijk. Niet goed? Geld terug. We vinden het belangrijk dat jij tevreden bent. Problemen lossen we altijd zo snel en goed mogelijk op. Wil je jouw producten retourneren? Laat dan je gegevens achter op https://less.nl/pages/retourneren, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om het proces in gang te zetten.

Wasmachine

Waarom is Less beter voor mijn wasmachine?

Bij gebruik van te veel wasmiddel, blijft er vaak een deel achter in de wasmachine wat op termijn vetluis wordt. Dat is een grijzige aanslag, die je wasgoed vies en muf laat ruiken en zelfs vlekken achter kan laten op je wasgoed. Daarnaast kunnen vetluis, kalkaanslag en aangekoekte zeepresten de werking van je wasmachine nadelig beïnvloeden. Doordat je met Less nooit te veel wasmiddel gebruikt, blijft je wasmachine schoner en gaat hij langer mee.

Wat is vetluis en hoe herken ik het?

Vetluis is een grijzige aanslag die ontstaat als je te veel wasmiddel gebruikt. Je wasgoed en wasmachine gaan er vies en muf van ruiken. Vaak gaan mensen dan meer wasmiddel gebruiken om dit te compenseren, waardoor het alleen maar erger wordt. Vetluis kan zelfs vlekken achterlaten op je wasgoed.

Hoe controleer ik mijn wasmachine op vetluis en hoe verwijder ik dit?

Open de deur van je wasmachine en maak de rubberen rand (manchetrand) met een prop papier of nat doekje goed schoon. Vind je hierin grijzige aanslag? Dat is vetluis.

Hoe hou ik mijn wasmachine zo schoon mogelijk?

Maak regelmatig je wasmachine schoon om de levensduur ervan te verlengen. Op onze blog vind je een heel makkelijk stappenplan om je wasmachine weer piekfijn in orde te maken!

Doseersysteem & dosering

Waarom hebben jullie een doseersysteem ontwikkeld?

Uit ons onderzoek blijkt dat 90% van de Nederlanders verkeerd doseren en te veel wasmiddel gebruiken, zelfs met doseerdop. Bij twijfel schenkt men graag 'een scheutje extra', wat niet nodig is. Te veel wasmiddel gebruiken is niet goed voor je wasmachine, je kleding en uiteindelijk ook niet goed voor het milieu.

Wat zijn de afmetingen van het doseersysteem?

Het device is verrassend klein en handzaam. Je hebt maar een klein plekje nodig. Plaats het device bovenop je wasmachine bijvoorbeeld, het oog wil ook wat! De hoogte is ongeveer 35 cm (incl. fles in het apparaat; zonder fles is het 25 cm), de breedte is 14 cm en de diepte is 11 cm.

Hoe doseert de dispenser voor mij de juiste hoeveelheid wasmiddel?

Door 1 keer op de fles te drukken wordt er exact 17 ml geconcentreerd wasmiddel afgemeten. Dit mechanisme zit in de dop van de fles. Op basis van hoe groot of vuil je was is kan je 1 tot 3 x drukken; 1 x voor een halve was, 2 x voor een standaard was en 3 x voor een extra vuile was. Zo hoef je nooit meer zelf de hoeveelheid wasmiddel af te meten en gebruik je nooit meer te veel.

Hoe weet ik hoeveel ik moet doseren met de dispenser voor mijn was?

Bij de starterskit ontvang je het doseerschema waar duidelijk in staat hoeveel wasmiddel je nodig hebt per wasje. Of download de brochure op de "Hoe werkt het" pagina.

Heb ik meerdere doseersystemen nodig voor verschillende wasmiddelen?

Nee dat is niet nodig, maar mag uiteraard wel ☺ Je kunt makkelijk wisselen van fles en soort wasmiddel. Kies de geur waar je zin in hebt. De fles lekt niet en er gaat geen wasmiddel 'door' de dispenser heen. Die blijft dus helemaal schoon van binnen! Wel zo handig.

Less & het milieu

Waarom is Less beter voor het milieu?

Less is erop gericht om jouw elke keer de perfecte dosering wasmiddel te geven. Goed doseren is belangrijk als je het milieu wilt sparen. Dan zijn er minder grondstoffen nodig voor wasmiddelen en spoelt er minder wasmiddel ongebruikt in het riool. Bovendien spaart elk pak wasmiddel dat jij niet koopt verpakkingsmateriaal uit! (Bron: Milieu Centraal). We zijn constant bezig onze producten zo duurzaam mogelijk te maken. Zo is ons houten voetje al gemaakt van gerecycled rubber hout en zijn we druk bezig om onze flessen en doseersysteem van gerecycled plastic te maken. We houden je op de hoogte.

Overig

Hoe weet ik mijn waterhardheid?

De waterhardheid in jouw regio is te ontdekken via de website van je waterleverancier. De waterhardheid kan in Nederland namelijk per woonplaats verschillen! Hoe hoger de waterhardheid is, hoe meer kalkaanslag het water geeft.

Hoe weten jullie dat 9 op de 10 Nederlanders te veel wasmiddel gebruikt?

Dit is uit Europees onderzoek gebleken, waarin ook de doseermethodes zijn onderzocht. De bron: wfk (The Cleaning Technology Institute) research report WL5132/10)

Waarom moet ik een account aanmaken om een product te bestellen?

Een account maken is niet verplicht, je kunt ook afrekenen als gast. Als je een account aanmaakt kunnen we je inzicht geven in het gebruik van wasmiddel en is het bestellen van een navulverpakking een stuk makkelijker omdat je je gegevens niet nogmaals hoeft in te vullen.

Hoe maak ik een account aan?

Rechts bovenaan de pagina kun je klikken op account in het menu, daar kun je inloggen of een nieuw account aanmaken.

Er blijft een klein beetje wasmiddel achter in de fles. Hoe kan ik dat eruit krijgen?

Het gebeurd wel eens dat het laatste beetje wasmiddel niet uit de fles komt. Gelukkig is dat al veel minder dan bij een reguliere fles! Onze tip is om de fles uit het doseersysteem te halen en een aantal keer achter elkaar zachtjes te duwen in de fles.